Светът наистина се запътил натам, където най-малко искаме да стигнем.

...
 Светът наистина се запътил натам, където най-малко искаме да стигнем.
Коментари Харесай

Светът полудя. Кучета били опасни за хората

 

Светът в действителност се запътил натам, където минимум желаеме да стигнем. След опитите да се наложи единия пол, да се изтрият от учебниците най-големите мозъци на планетата поради цвета на кожата им, в този момент пристигна ред да се уточни вредата и от домашни любимци.

Учени от Университета в Калифорния оповестиха, че кучетата са рискови за човечеството, тъй като имат негативно влияние върху околната среда. Това написа профилираният теоретичен уебсайт phys.org като ползва и част от разработките по тематиката.

Професорът Грегъри Окин откри, че домашните любимци са огромна опасност за планетата, тъй като ядат доста месо. Според данните му, 160 милиона кучета и котки в Съединени американски щати са виновни за 25-30% от отрицателното въздействието, обвързвано с потреблението на месо. Това изкарвало към 64 милиона тона въглероден диоксид (CO2) под формата на излъчвания в атмосферата. Професорът съпоставя вредата с потреблението на 13 милиона коли в течение на една година.

В Университета на Илинойс обаче скочиха против сходни изказвания. Професор Кели Суонсън напомни, че множеството храни за домашни любимци се вършат от вторични хранителни артикули, „ затова разноските за запазване на околната среда при тези съставки не са същите като потреблението от индивида. "

На същото мнение е и Себастиан Лебебвр от университета в Лион. Той прибавя, че въглеродните излъчвания от стандартните фуражи могат да имат някакво влияние върху околната среда, единствено в случай че хората спрат да ядат меса и всички станат вегетарианци.

Професор Пим Мартенс от университета в Маастрихт показва, че въглеродният отпечатък на кучетата има значение, само че е значимо къде тъкмо живеят тези животни.

Засега котките са пожалени от учените, тъй като всички те са единомислещи: огромно куче яде повече от дребна котка и затова оставя по-голям въглероден отпечатък.

Отделен е въпросът, че с цел да стигнеш до сходен извод не е нужно нито да си професор, нито да си написал дисертация по тематиката.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР